koorprojekt OPUS

Arnaud is per 2017 artistiek leider en dirigent van de ambitieuze stichting Koorprojekt OPUS.
De stichting is ontstaan door met elkaar te brainstormen over uitdagende concerten in Nederland, die iets nieuws toevoegen aan het reeds bestaande aanbod. Programma’s waar een ieder zich vol energie en plezier op kan richten om zo voor vele mensen vernieuwende muziek en kunst te brengen voor een betaalbaar bedrag.

 

In het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad 2018 staat een tour gepland met concerten in Amsterdam, Groningen en Leeuwarden. Op het programma staan muzikale werken van de Engelse componist Paul Carr.

“Inspiring, new feeling, something that really has to grow within you”

Docent directie en muzikaal leiderschap

Een van de grote drijfveren van Arnaud Oosterbaan is het coachen en begeleiden van dirigenten. In zijn privé studio werkt Arnaud met dirigenten aan communicatie, groepspsychologie en de kracht van verbeelding. Dirigeren is voor hem een techniek met als doel ‘het boven zichzelf uit laten stijgen van de mensen om je heen’. Hoe dit te bereiken en daarbij je eigen kwaliteiten en persoonlijkheid volledig te benutten is het uitgangspunt bij de lessen.
Arnaud coacht zowel afgestudeerde dirigenten en instrumentalisten (conservatorium) als muzikaal leiders uit verwante vakgebieden (HBO of Universiteit).

Neem gerust contact op voor meer informatie of een proefles.

Students about  learning from Arnaud Oosterbaan

His passion is contagious” & “He understood and enabled me!

“Extraordinary leader and human being. Very interesting view on leadership!”

Stichting Nootstroom
Het orkest van Fryslân

Arnaud is artistiek leider van Nootstroom, een bruisende stichting die drempels wil slechten en klassieke muziek toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek. Zij zoeken verbindingen met de (regionale) samenleving door het bieden van toegankelijke èn kwalitatief hoogwaardige concerten en muzikale events, dit in samenwerking met lokale bedrijven, maatschappelijke en culturele instellingen. Daarbij streven wij naar vernieuwing in de gangbare concertpraktijk.
Bij Nootstroom staat gastvrijheid en een open communicatie centraal in haar visie op ‘Nootstroom als ambassadeur van de klassieke muziek in Friesland en omstreken’.

Enkele reactie van concertbezoekers:

“Overweldigend! We hadden het gevoel dat we echt naar mensen aan het kijken en luisteren waren, dat maakte het zo persoonlijk. We voelden ons welkom.”

“Liever met overtuiging fout dan zonder overtuiging goed want anders is het toch fout!”