…..and he once again proved his intuitive flair for Mozart’s music.
www.theaterkrant.nl (Oswin Schneeweisz)

 

He gave the singers space, and let the performance soar.
**** Leeuwarder Courant (Rudolf Nammensma)

 

Compliment for conductor Arnaud Oosterbaan who led Het orkest van het Oosten in a smooth performance full of dramatic flexibility and with great attention to detail.
www.opusklassiek.nl (Paul Korenhof)

 

Meer informatie over Nootstroom: www.nootstroom.com

De broedplaats voor klassieke muziek in heel Friesland en omstreken

Arnaud is artistiek leider van Nootstroom, een bruisende stichting die drempels wil slechten en klassieke muziek toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek. Nootstroom creëert verbindingen met de (regionale) samenleving door het bieden van toegankelijke èn kwalitatief hoogwaardige concerten en muzikale events, dit in samenwerking met lokale bedrijven, maatschappelijke en culturele instellingen. Daarbij streeft zij naar vernieuwing in de gangbare concertpraktijk.

Bij Nootstroom staat gastvrijheid en een open communicatie centraal in haar visie op ‘Nootstroom als ambassadeur van de klassieke muziek in Friesland en omstreken.

 

Een vliegende start…

Nootstroom heeft in 2017 een vliegende start gemaakt met maar liefst 10 concerten verdeeld over drie hoofdprojecten. Een team van inspirerende musici heeft samen met Arnaud de taak opgevat om door het organiseren van uitdagende toegankelijke concerten de klassieke de muziekcultuur in Noord Nederland een impuls te geven.

Beroemde werken waaronder Wagner’s Siegfried Idylle, Mozart’s Gran Partita en Moussorgski’s Schilderijententoonstelling werden op een indrukwekkende wijze ten gehore gebracht. Door het betrekken van Friese dichters begonnen de klassieke werken ‘meer tot de verbeelding’ te spreken.
omstreken’.

2018: een jaar vol uitdagingen

Met in het achterhoofd ‘Het Verona van het Noorden’ organiseert Nootstroom een laagdrempelig Italiaans operaconcert, waarin de (nieuwe) bezoeker in een sfeervolle ambiance wordt ondergedompeld in de mooiste melodieën uit het beroemde operarepertoire. Op het programma staan opera aria’s, liefdesduetten, ouvertures en intermezzi. Natuurlijk mogen de bekende aria´s O Mio Babbino Caro en Nessun Dorma niet ontbreken.

Het concert wordt verzorgd door een groot symfonieorkest en twee toonaangevende internationale solisten. Stichting Collegium Vocale o.l.v. Gerben van der Veen zal een projectkoor samenstellen bestaande uit gevorderde Friese amateur koorzangers.

Een pilot

Het evenement zal een pilot zijn voor een concept wat Nootstroom vanaf 2019 op meerdere (kleinere)plaatsen in het Noorden zal uitrollen.

Niet alleen muzikaal maar ook zeker qua gastvrijheid, zal het concert de komende jaren een paradepaardje voor Nootstroom en de dorpen moeten zijn: een verrijking voor het dorp(stad) en haar leefomgeving.

a few photos of the rehearsal

Koorprojekt OPUS – een muzikale tour!

Een tweede concertserie vindt plaats in samenwerking met Koorproject OPUS uit Leeuwarden. In het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad 2018 staat een kleine tour gepland met concerten in Amsterdam, Groningen en Leeuwarden.

 

Op het programma staan muzikale werken van de Engelse hedendaagse componist Paul Carr. Solisten zijn Jeannette van Schaick (sopraan) en Martijn Cornet (Bariton).

 

OPUS is een stichting die met eenzelfde drijfveer voor vernieuwing in de klassieke muziekwereld als Nootstroom ambitieuze projecten ter versterking van de Noordelijke regio organiseert. Door de bundeling van kwaliteiten van beide organisaties ontstaat een toonaangevend project voor de Friese muziekcultuur, welke door het concert in Amsterdam (Concertgebouw) een representatief visitekaartje voor de Noordelijke provincies zal zijn.

Concertdata Nootstroom 2018

9 november  
OPUS – Paul Carr
Concertgebouw Amsterdam

10 november
OPUS – Paul Carr
Nieuwe  Kerk Groningen

11 november
OPUS – Paul Carr
Bonifatiuskerk Leeuwarden

17 november
Italiaans Operagala
Flambou – Surhuisterveen

18 november
Italiaans Operagala
Theater – Sneek