OPUS 9 Requiem for an Angel

Description

Opus 9 vond plaats in november 2018 en stond in het teken van de bijzondere Engelse componist en operaregisseur Paul Carr (1961). Hij schrijft prachtige kleurrijke en meeslepende muziek.

Als hoofdwerk voerden we het Requiem for an Angel voor gemengd koor, groot orkest en solisten (sopraan en bariton) uit. Er is een bijzonder verhaal aan verbonden. Op een zeker moment was de componist Paul Carr zich ervan bewust dat zijn moeder niet het eeuwige leven had. Daarom wilde hij als eerbetoon aan haar een requiem schrijven. Hij completeerde de eerste ruwe versie van het requiem één week voor haar overlijden. De première vond vervolgens één jaar na haar overlijden plaats.

Vóór de pauze programmeerden we parels uit zijn verdere repertoire, waaronder enkele delen uit zijn Seven Last Words from the Cross, het Ave Maria en de wereldpremière van Agnus Dei. Speciaal voor Koorprojekt Opus schreef dirigent Gavin Carr (Pauls broer) een koorarrangement met de tekst van het Agnus Dei bij Pauls Air for Strings.

Koor: Opus
Orkest: Nootstroom
Sopraan: Jeannette van Schaik
Bariton: Raoul Steffani
Verteller: Edwin Rutten
Dirigent: Arnaud Oosterbaan

Date

11 maart 2019

Categories
  • big productions